Alkmaar, 21 april 2014. Zaterdagochtend bood de wielerbaan langs de Alkmaarse ringweg al vroeg in de ochtend een gezellige aanblik, en om 07.00 ging de eerste groep deelnemers aan de ronde van Noord Holland van start. De commerciële en competitieve variant gaat dan dit jaar misschien niet door, de door Le Champion georganiseerde recreatieve toertocht wel. Die betekent voor de meeste toerfietsers de start van het seizoen en mag zich ieder jaar verheugen op grote belangstelling. Dit jaar was de 42e editie en er verschenen 7.200 fietsers aan de start.

De meest fanatieke fietsers gingen om 07.00 uur al van start om de 160 kilometer lange tocht door Noord Holland af te leggen. Voor wie dat te vroeg of te ver is: om 08.00 uur vertrokken de rijders voor de 110 kilometer tocht. In de ochtend was het nog wat kil, maar het werd uiteindelijk prachtig fietsweer, waarbij de benen goed op de proef werden gesteld op de dijken. Er stond namelijk wel een ‘sportief’ windje en dat zorgde voor de zo herkenbare ‘waaiers’ met wielrenners.

Bij de 40 en 60 kilometer tochten kwamen vooral gezinnen, vriendenclubjes en beginnende racefietsers in actie. In een rustiger tempo werd op de posten een stempel gehaald, zodat uiteindelijk bij de finish het bekende tegeltje in ontvangst kon worden genomen.

 

Pin It
Bekeken: 1362x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/