Alkmaar, 22 april 2014. In Alkmaar is er tijdens Koningsdag veel te doen. Het centrum van Alkmaar is één groot Oranjefeest, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Naast de grote vrijmarkt in de binnenstad en de gezellige kinderkermis bij de Grote Kerk zijn er feesten op verschillende locaties.

Tijdens Koningsnacht wordt Alkmaar alvast in de feeststemming gebracht. Op verschillende plekken in de stad zijn er optredens van bands en top DJ’s. Zo zorgen DJ Sweet Le Freak & Brad Tipp voor feest op het Waagplein. Op de Paardenmarkt wordt het een Gramdioze Koningsnacht met Dance muziek van Olivier Weiter, AFFKT en Tim Schilder. Bij het Gulden Vlies treedt op het buitenpodium de band Hard to Handle op. Binnen gaat het feest door met optredens van Johan Bouquet en Marcel Wessel. DNS, Dirtcaps en Diggy Dex maken er een feest van op het Hofplein. Ook op de Platte Stenenbrug is te genieten van gezelligheid en muziek. En dat allemaal gratis.

Op Koningsdag gaat het feest gewoon door! Op het Waagplein pakken DJ Sweet Le Freak & Brad Tipp het ritme weer op met stampende house, Hollandse meezingers en alles wat daartussen zit. Op de Platte Stenenbrug speelt de band TROTS, deze band zorgt altijd voor feest en gezelligheid met verschillende covers voor alle leeftijden. Het Gramdioos-feest keert dit jaar weer terug naar de Paardenmarkt. Dat betekent lekker dansen op techno, minimal en techhouse van internationale artiesten als Josh Wink (USA), Matthias Tanzmann (DE) en nog veel meer. Dit jaar op het buitenpodium van het Gulden Vlies de enthousiaste coverband Reflexx. Zij brengen herkenbare en allround covers ten gehore. Op het binnenpodium draait DJ Pierre. Een hoffelijk feest op het Hofplein. Diverse top DJ’s en artiesten als F.S. Green ft MC Fit en Team Rush Hour zorgen voor verschillende stijlen muziek en lekkere ritmes.

Even weg uit alle drukte in de binnenstad? Ga dan naar Koningsdag Maximaal in Hal25 op Overstad. Het hele gezin kan hier genieten van culturele optredens, interactieve workshops en funky, latin, caribbean muziek. Dit jaar zijn er ook live optredens op Stadsstrand met muziek van lokale bands, singer-songwriters & een dj!

Na het grote succes van vorig jaar organiseert jongerenzender SLAM!FM weer een legendarisch feest op P8 van het AFAS Stadion. De line-up is inmiddels bekend: Sunnery James & Ryan Marciano, The Partysquad, Sidney Samson, Sharon Doorson en nog veel meer bekende DJ’s. Zij zorgen van 12.00 tot 21.00 uur voor een goede beat op dit spetterende dance-event. Dit feest is uitverkocht, maar misschien is er via via nog aan kaarten te komen.

Informatie over de vrijmarkt, regelgeving, parkeren en vervoer is te vinden op de gemeentelijke website. Voor actuele informatie over de feesten is er de website Alkmaar Prachtstad. 

20140422 koningsdag alkmaar plattegrond

Pin It
Bekeken: 2536x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/