Alkmaar, 22 april 2014. Woensdag 30 april en donderdag 1 mei kunnen kinderen in de voetsporen van Jacob Cornelisz van Oostsanen treden in het Museumatelier van het Stedelijk Museum Alkmaar. Jacob was een belangrijke schilder en prentmaker. Hij leefde aan het eind van de vijftiende eeuw. Jacob maakte prachtige prenten met behulp van een uitgesneden afbeelding op een houten plank. In het kader van de tentoonstelling Van Oostsanen - de eerste Hollandse meester maken de kinderen met een guts hun eigen stempel. Daarna mogen ze met een boekje met kijkvragen de tentoonstelling bezoeken.

De activiteit is bedoeld voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en er wordt 13:30 uur verzameld bij de balie van het Stedelijk Museum Alkmaar. De workshop Stempel Maken duurt een uur en met het Kijkvragen-boekje zijn de kinderen ongeveer een half uur bezig. Aanmelden voor deze workshop is noodzakelijk en kan telefonisch op 072 – 54 89 789. De prijs is € 8,50 (kinderen betalen bij binnenkomst aan de balie, krijgen daar een kaartje met daarop hun aanmelding, ouders kopen hun eigen kaartje.) Het museum is overigens op Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en op Koningsdag gewoon geopend van 10.00 – 17.00 uur.

Het museum is goed uitgerust voor jonge bezoekers (foto: Mike Bink Fotografie)

 

Pin It
Bekeken: 2717x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/