Alkmaar, 23 april 2014. Nog meer problemen voor de organisatie van de International Children's Games 2015. Eerst werd al bekend dat men het budget zal moeten verdubbelen naar 3,4 miljoen euro om niet ingecalculeerde extra kosten te dekken en het evenement groot genoeg te maken voor grote sponsoren, nu maakt atletiekvereniging Hylas bezwaar tegen de opzet van het atletiekevenement binnen de Games en wacht af wat wethouder Mirjam Hamberg te zeggen heeft op de geleverde kritiek.

Hylas wil het evenement graag organiseren, maar kan dit met de huidige middelen simpelweg niet. De kantine is beperkt dus er zullen extra faciliteiten moeten komen voor 600 kinderen en hun begeleiders, zoals sanitair, kleedruimten en catering, maar er moeten ook afzettingen komen en een tribune. De vereniging was niet van plan voor de extra kosten op te draaien.

Daarnaast was de traditionele opzet dat vooral kinderen uit de organiserende stad meedoen, maar nu zullen ze vanuit het hele gebied boven het Noordzeekanaal komen. Het is mogelijk dat veel Alkmaarse kinderen niet door de kwalificatiewedstrijd komen en voorzitter Theo van der Schaaf voorziet dat dit onvoldoende vrijwilligers zal motiveren mee te helpen, zo laat hij het NHD weten. 

Wethouder Mirjam Hamberg was nog even niet beschikbaar voor een reactie aan Alkmaar Centraal, dus wordt vervolgt...

Pin It
Bekeken: 1066x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/