Alkmaar 29 april 2014. Snoeiharde rock of beukende dupstep in de schouwburg of 14 jonge acteurs die het Russisch Volkslied door de zaal scanderen... Muzikaal leider Erik van der Horst van Orkater draait er zijn hand niet voor om. Tijdens een speciale workshop op donderdag 8 mei leert hij jongeren de fijne kneepjes van het vak. Onder het motto ‘Nieuw talent bestormt de grote podia!’ trekt muziektheatergezelschap Orkater dit voorjaar met 14 jonge talenten langs de grote schouwburgen van het land. Een ontdekkingstocht voor makers en publiek.

Exclusief voor Alkmaar organiseert componist Erik van der Horst samen met PopUp Alkmaar en Taqa Theater De Vest een muzikale workshop bij de muziektheatervoorstelling Op de Bodem. Hoe maak je muziek uit een theatertekst? Hoe maak je een bekende cover tot een theatraal meesterwerk? Aan de hand van het script vertelt Erik hoe hij tot de composities van de voorstelling is gekomen. Erik: "Snoeiharde punk die eigenlijk in een popzaal had moeten staan maar dan met veertien acteurs en muzikanten in de grote zaal van de schouwburg. Een brutale massieve sound die je op je stoel krijgt en het theaterstof de nok in blaast."

Na afloop van de workshop wordt de voorstelling bezocht. De Popup-prijs voor workshop en voorstelling is €10,00, er is een beperkt aantal combikaarten. Voor één muzikant uit Alkmaar is er ruimte om zijn of haar eigen nummer voor de voorstelling Op de Bodem te schrijven, met feedback van Erik. Stuur voor 6 mei een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Erik van der Horst – componist, is één van de drie muzikale acteurs die samen The Sadists vormen. Zij maakten in het kader van Orkater/De Nieuwkomers drie voorstellingen en zijn inmiddels als vaste makers aan Orkater verbonden.

De workshop begint om 19.00 uur en duurt ongeveer 45 minuten. De voorstelling start om 20:15 uur. Aanmelden kan -hier-of via de website van PopUp.

Pin It
Bekeken: 1491x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/