Alkmaar, 05 mei 2014. Zaterdag 10 mei zal Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Nationale Molendag 2014 openen door om 10:00 uur de 'vang te lichten' van de Museummolen in de Schermer. Een vang werkt als een soort trommelrem om de wieken tot stilstand te brengen en stil te houden. Aansluitend zal zij een molenverhaal voorlezen aan een groep basisschoolleerlingen uit de Schermer.

Door heel Noord-Holland openen de molens op zaterdag en zondag hun deuren voor publiek en zijn er activiteiten voor kinderen. Zo organiseert Strijkmolen E in Oudorp Oud-Hollandse spelletjes, geven zij rondleidingen door de molen en serveren zij koek en zopie. Ook Strijkmolen D laat zich niet onbetuigd en organiseert een markt rond de molen, bakt pannenkoeken en voorziet in koffie, thee en versnaperingen. Bij de Geestmolen in De Hoef staat een springkussen voor de kleintjes en wordt er ook koffie en thee geserveerd. Bij alle molens die deelnemen aan de Nationale Molendag liggen gratis Molen Doe-boekjes. Meer informatie op Molens.nl.

 

Pin It
Bekeken: 1873x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/