Alkmaar, 05 mei 2014. Woensdag 30 april hebben de eigenaar van het Ringersgebouw en de directeur van BOEi de resultaten gepresenteerd van het onderzoek naar de haalbaarheid om het gebouw een goede invulling te geven. Raadslid Yolande de Bont was namens de VVD aanwezig en raakte er nu wel van overtuigd dat behoud van het Ringersgebouw kansen en mogelijkheden biedt. De fractie wilde eerder een motie van de gemeenteraad niet ondersteunen, in afwachting van de resultaten. Uit nader onderzoek zal moeten blijken of het mogelijk is om het een gemeentelijk monument te maken, uiteraard op voorwaarde van gezonde financiële kaders.

Yolande de Bont: "De aanname was dat het Ringerscomplex een verschrikkelijk gebouw was dat in slechte staat verkeerde. Het was dus even schakelen toen de motie aangedragen werd. Nu blijkt dat de staat goed is en er iets moois van gemaakt kan worden." Toch was de VVD nog terughoudend. "Wat vooral overtuigde was het enthousiasme van BOEi en dat het ook met concrete aanwijzingen kwam dat bedrijven en instellingen bereid zijn te investeren. Het hoeft ook niet allemaal in één keer en het geld hoeft niet van de gemeente te komen," licht de VVD vice-voorzitter toe.

Er zijn drie varianten onderzocht: een commerciële variant en twee culturele varianten waarvan één zonder en één met poppodium. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld jongerenhuisvesting, studentenwoningen, horeca, campusactiviteiten, dansschool, opslag en ateliers. De uitkomsten zijn verrassend en zullen zeker bijdragen tot verlevendiging van de Noorderkade, maar ook zeker van de kwalitatief hoogwaardige ontwikkeling van Overstad. De VVD-fractie is ook erg benieuwd of er mogelijkheid en interesse zijn voor het vestigen van een theater.

BOEi is een non-profit organisatie opgericht op initiatief van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en heeft als doelstelling het behoud en herbestemmen van industrieel erfgoed. Zij doet dit vanuit verschillende invalshoeken: als investeerder, ontwikkelaar maar ook als adviseur. Adapt een stichting die zich inzet voor behoud en herbestemming van Alkmaars erfgoed.

 

Pin It
Bekeken: 1711x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/