Alkmaar, 15 mei 2014. Woensdag verraste burgemeester Bruinooge de Alkmaarse coffeeshops met een persoonlijk bezoek. De burgemeester maakte het rondje langs de vijf coffeeshops om te luisteren naar de ervaringen van de coffeeshophouders en hun medewerkers. Na de aanscherping van het Alkmaarse softdrugsbeleid eind 2013, worden de afspraken goed nageleefd volgens de burgemeester. De exploitanten zelf zijn ook te spreken over de gezamenlijke aanpak en het reguliere overleg met gemeente, politie en Stadstoezicht.

De burgemeester liet zich geïnteresseerd rondleiden in de verschillende zaken, en vroeg vervolgens naar de ervaring van de coffeeshophouders. Uit hun verhalen blijkt dat ze vooral veel vaste klandizie hebben, en weinig tot geen last van drugstoerisme. De beperkingen op inkoop van softdrugs wél voor problemen. De coffeeshophouders zeggen dat zij minder controle hebben op de kwaliteit, en meer risico’s lopen doordat levering meerdere malen per dag via de achterdeur moet. Bruinooge gaf aan dat hij dit erkent, en dit landelijke beleid mogelijk aankaart bij minister Opstelten.

Na de bezoeken liet de burgemeester weten dat de coffeeshops zich prima aan de regels houden: “De gezamenlijke afspraken en het reguliere overleg werken goed. Als gemeente nemen we, samen met onze partners en de coffeeshops, de verantwoordelijkheid voor legaal, veilig en verantwoord softdrugsgebruik. Uiteraard blijven we continu scherp en alert op verantwoord softdrugsgebruik, én een prettige en veilige omgeving van de coffeeshops. Maar wat ik nu gezien en gehoord heb, geeft vertrouwen.”

Om een veilig en verantwoord softdrugsbeleid in de Alkmaarse coffeeshops én in de omliggende regio uit te kunnen voeren, hebben gemeente, politie, Stadstoezicht en exploitanten van coffeeshops twee keer per jaar overleg. Onder andere over wetgeving, beleid, controles, meldingen en signaleringen. In één van deze overleggen gaven diverse coffeeshophouders aan een bezoek van de burgemeester op prijs te stellen.

Pin It
Bekeken: 1116x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/