Heerhugowaard, 15 mei 2014. Het project Route 65, de culturele route voor 65-plussers van Cool kunst en cultuur, is genomineerd voor ‘De Gouden C’, een prijs voor een door het Fonds Cultuurparticipatie ondersteund project. Voor De Gouden C komen alle in 2013 door het landelijke fonds gesubsidieerde projecten in aanmerking, dat zijn honderden projecten vanuit het hele land. De projecten worden door een deskundige, onafhankelijke jury beoordeeld op innovatie, impact en inspiratie en creatieve ontwikkeling.

Route 65 heeft Cool kunst en cultuur in samenwerking met diverse ouderenorganisaties ontwikkeld om ouderen te motiveren actief aan de slag te gaan met cultuur, vanuit de gedachte dat cultuur en het (her)ontdekken van talenten mensen vitaal en gelukkig maakt. Een maandlang maken deelnemers actief kennis met diverse kunstvormen rondom de cultuur van een specifiek land. Zo hebben de deelnemers een workshop Franse chansons zingen gevolgd in de themamaand Frankrijk, een eigen Picasso gemaakt toen Spanje centraal stond en genoten van een optreden van The Bluebettes tijdens de maand van de Verenigde Staten.

Het initiatief van Cool kunst en cultuur wordt door de deelnemers enorm gewaardeerd, “fijn dat er iets voor ouderen wordt georganiseerd”, is een veelgehoorde opmerking. Route 65 blijkt ook een belangrijk sociaal aspect te hebben; vele deelnemers genieten van de ontmoeting met leeftijdsgenoten en andere liefhebbers. Ook vanuit andere instellingen is er veel belangstelling voor Route 65, waardoor er nu wordt onderzocht of het concept op meer plaatsen kan starten. Het project krijgt komend seizoen in ieder geval bij Cool een vervolg met als eerste themamaand Italië.

De winnaar van de Gouden C 2013 wordt op donderdag 26 juni bekend gemaakt. Kijk voor meer informatie over Route 65 op de website van Cool kunst en cultuur

Foto: Deelnemers van Route 65 tijdens de workshop Schilderen als Picasso

20140515-route-65-schildere

Pin It
Bekeken: 1597x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/