Alkmaar, 18 mei 2014. Terwijl Alkmaar zondag massaal het water, terrasjes en koelte opzocht werd bij Krachtsportvereniging S.S.S. Alkmaar het Nederlands Kampioenschap Powerliften voor junioren en masters gehouden. Het kampioenschap werd gehouden voor zowel dames als heren en vanuit S.S.S. deden daar 4 lifters aan mee, gecoacht door Ferry van der Meulen. En er is een mooi resultaat neergezet: door S.S.S: twee gouden en twee zilveren plakken. Bij de Masters I stond Wim Wamsteeker (120kg) namens S.S.S. in de Arena. Wim tilde ondanks dat hij nog herstellende is van een beenblessure een goede wedstrijd. Hij deed dat met 260kg kniebuigen, gevolgd door 192,5kg bankdrukken en 250kg deadliften en werd 2e met een totaal van 702,5kg.

Bij de Masters II hadden waren het Leo Molenaar (-93kg) en Ronald Braak (105kg) die de eer moesten verdedigen. Leo tilde een uitstekende wedstrijd, hij werd zelfs Nederlands kampioen met 200kg kniebuigen, 135kg bankdrukken en 240kg deadliften een totaal van 575kg. Ronald tilde ook een goede wedstrijd en bracht het in zijn gewichtsklasse tot de tweede plaats met 240kg kniebuigen, 70kg bankdrukken (vanwege blessure) en 210kg deadliften een totaal van 520kg. Dirk Grevelink (-105) vertegenwoordigede S.S.S. zeer succesvol bij de Masters III, want ook Dirk werd kampioen van Nederland met 210kg kniebuigen, 80kg bankdrukken en een mooie deadliftbeurt van 240,5kg (een nieuw Nederlands record!), en een mooi totaal van 530kg. Sportfotograaf Peter Heins was ook ter plaatse en legde de inspanningen van de lifters vast.

Vanuit sportvereniging Spartacus Zuid-Scharwoude deden er veel debutanten mee, en dat betekende veel nieuwe gezichten. Eerste bij de dames werd Katinka van Baalen, bij de heren subjunioren werd Cris Visser tweede. Bij de heren junioren werd Merijn Helsloot eerste en Dennis Klein tweede. Jeffrey Verboven liet ook een tweede plek noteren. Zaterdag 24 mei wordt er bij Spartacus Zuid Scharwoude een beginnerswedstrijd georganiseerd, de wedstrijd begint om 11.00 uur.

 

Pin It
Bekeken: 1782x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/