Alkmaar, 20 mei 2014. Dinsdag presenteerde de organisatie van Zomer op het Plein het arsenaal aan cultuur dat zij klaar hebben voor cultuurliefhebbers in Alkmaar en omgeving. Dankzij een ruimer budget is er een uitgebreidere programmering met voor elk wat wils. Van jong talent tot gevestigde orde, van straattheater tot muziek. gevestigde namen zijn er ook: Ellen ten Damme, Sandra van Nieuwland en de Dutch Eagles. De aftrap van de 14e "Zomer" zal net als vorig jaar plaatsvinden op het Europaplein in De Mare. Die opening staat gepland op 1 juni met Circuswerkplaats Boost en DrumDrumDrum. Daarna volgen onder andere Cirque du Platzak en het welbekende handpoppetje Lejo. De straatacts zullen per duo achter elkaar optreden.

Op 22 juni valt het doek in De Mare en begint de Zomer op het Canadaplein met bekende gast Rogier Pelgrim en The Dutch Eagles, door velen gezien als de beste Eagles coverband. Zondag 28 juni is het de beurt aan de eigenzinnige Ellen ten Damme. De 29e is er het Rabo Talent Stage. Studenten van de Music Academy zijn al druk met repeteren om Berget Lewis bij te staan. Dan een deels serieuze avond met het Groot Alkmaars Dictee, maar ook studenten van de Koningstheateracademie.

Lokale helden Unieke Zaken spelen drie keer Buzz op zondag 6 juli tijdens het Rabo Juniorplein. Herman in een bakje Geitenkwark mag niet ongenoemd blijven (26 juli) ook niet "beste singer/songwriter" Marieke Ouboter. maar kkom ook kijken en luisteren naar Karsu Donmez, Zazi en Danstheater Aya. De slotakkoorden komen op 10 augustus van Sofia van Dragt (Grote Prijs van Nederland 2013) en van Sandra van Nieuwland, degene die tijdens The Voice of Holland 2012 - 2013 de hitlijsten gijzelde.

De 14e Zomer op het Plein wordt mede mogelijk gemaakt door TAQA Theater De Vest en ondersteund door Rabobank Alkmaar e.o., het TAQA Cultuurfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Woonwaard en Mooiland en is gratis toegankelijk. Vanaf woensdag 21 mei is het volledige programma te lezen op de website van Zomer op het Plein

Foto's: Hilaria Fata Morgana & Cirque Dramatique

20140520 hilaria-fata 1

20140520 democratique 1

Pin It
Bekeken: 1964x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/