Alkmaar, 20 mei 2014. Op 14 juni vindt het jaarlijkse Drakenbootfestival Race the Dragon weer plaats in Alkmaar. Op het Noordhollandsch Kanaal, tussen de Kanaalkade en de Noorderkade, zal een spannende wedstrijd worden gevaren in de ranke en snelle drakenboten. De organisatie van het festival is in handen van de Alkmaarse drakenbootvereniging United Dragons. Diverse gelegenheidsteams uit Alkmaar en omgeving doen aan het festival mee. Ook voor toeschouwers zijn de wedstrijden leuk. De baan is kort en overzichtelijk, de boten zijn snel en de wedstrijden zijn vaak spannend tot de finish.

Om de wedstrijden extra spannend te maken en elk team een goede kans te geven op de winst, krijgt ieder team voor de wedstrijddag een training aangeboden in een drakenboot. Tijdens de wedstrijd zorgen de ervaren stuurmannen en drummers van United Dragons ervoor dat alle teams een topprestatie kunnen neerzetten. 

Hoewel er zich weer voldoende teams hebben ingeschreven voor een leuke en uitdagende competitie, is er nog ruimte voor extra teams. Een team bestaat uit 16 personen en ervaring met de drakenbootsport is niet vereist. Het festival kan een heel leuke manier zijn om met vrienden of collega’s een gezellige en sportieve dag te hebben. Meer informatie en een inschrijfformulier zijn te vinden op de website van Race the Dragon.


Pin It
Bekeken: 1114x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/