Alkmaar, 21 mei 2014. Over bestemming van grond aan de Westrand is veel gekibbeld met betrekking tot het sportcomplex. Maar er is nog meer, want er staat ook een nieuw crematorium op tekening. Het moet in de plaats komen van tuincentrum De Hoef, aan de buitenkant van de bocht in de ring N9. De plannen liggen bij de gemeente. De stichting Behoud Historisch Landschap Bergen - Egmond - Schoorl schreef hierover een open brief aan de gemeenteraad, zo meldt het NHD, want de gemeente had in 2010 gesteld dat het betreffende stuk grond weer open weidegebied moest worden als het tuincentrum zou ophouden te bestaan. 

Op 27 mei vindt er een commissievergadering plaats waarin de omgevingsvergunning aan bod komt. De stichting zal vertegenwoordigd zijn, omdat het de plannen voor het crematorium tegen het beleid in vindt gaan. De gemeente had volgens de stichting al toegegeven dat de vestiging van het tuincentrum destijds eigenlijk niet klopte, gezien de intenties voor het gebied. De stichting wijst erop dat het vormen van een structuurvisie van groot belang is vanwege de toekomstige handelingen, zoals inspraakprocedures, zodat duidelijk is wat wel en wat niet mag gebeuren met het stuk grond. Daarnaast wordt er in de brief uitgeweid over het draagvlak voor het plan. Van de Ven zou gezegd hebben dat deze breed is, maar de stichting deed navraag bij de acht wijkverenigingen in De Hoef en die bleken nooit benaderd te zijn.

Pin It
Bekeken: 1584x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/