Alkmaar, 22 mei 2014. "Wij zijn van mening dat AZ, voor zover zij al op grond van de overeenkomst uit 2011 deze bevoegdheid zou hebben, quod non, dit beroep van de Erven Molenaar ten onrechte als argument gebruikt. Niet alleen omdat AZ er nu eenmaal rekening moest houden dat er beroep zou worden ingesteld, maar ook omdat het beroep op genoemde inhoudelijke gronden AZ in redelijkheid niet raakt en tevens omdat in de planning voldoende ruimte is voor een redelijke doorlooptijd van de procedure bij de Raad van State." Deze passage staat in uitgebreide brief van het college aan de raadsleden.

In de brief wordt stap voor stap het verloop uitgelegd. Wat opvalt is dat de gemeente, AZ en Stadion Alkmaar Beheer (SAB) in oktober en november 2011 een afsprakenkader ondertekenden, maar dat het tot mei 2013 duurde voor men kon starten aan een bestemmingsplan. Het college wijt dit aan AZ. De club wilde al snel aanpassingen op de plattegrond, maar leverde die pas april 2013 aan. In die tussenliggende maand kwam de gemeente nog tegemoet aan onder andere diverse financiële wensen.

In oktober 2013 hoorde het Alkmaars college van Zaanse college dat het door AZ benaderd was en dat het mogelijkheden tot vestiging wilde onderzoeken. Ook Zaanstad en Wormerland waren op de hoogte van de afspraken uit 2011. Het Alkmaars college vindt dat ook Zaanstad niet te goeder trouw mee had kunnen werken.

AZ voerde op 13 januari als nieuwe eis dat tegen het bestemmingsplan Westrand-Zuid geen beroep zou mogen worden ingesteld, omdat dit mogelijk financiële risico's zo opleveren met betrekking tot sportcomplex t' Lood. Deze procedure is standaard, maar het college probeerde evengoed de ingediende beroepen te neutraliseren.

Op 12 februari kon na verder overleg afronding op papier starten. Op 29 april zijn nog afspraken gemaakt over de reclamemast bij het AFAS-stadion en vestiging van een casino, mocht dit bij JT bioscopen niet doorgaan. AZ en SAB zagen daarna af van een beroep. Op 5 en 12 mei werden de laatste punten besproken en tijdens het laatste overleg gaf AZ aan geen financiële “showstoppers” meer te zien. 

Op 8 mei verstreek de beroepstermijn voor Westrand-Zuid. Met vier van de door vijf partijen ingediende beroepen was, voorafgaand aan keuze van AZ voor Zaanstad op 15 mei, overeenstemming bereikt. Het betrof de camping, de Vereniging de Hollandsche Molen, Molenstichting Alkmaar e.o. en de beheerder van de Robonsbosmolen. Alleen met de Erven Molenaar is nog onderhandeling, maar dat zou de voortgang voor het AZ-complex niet storen. AZ werd dit ook medegedeeld.

Op 12 mei ‘s avonds is er zonder overleg met de gemeente contact geweest tussen de Erven Molenaar en AZ. Het college heeft op 13 mei geen standpunt van de Erven Molenaar ontvangen. Op 14 mei werd het overleg tussen college en de heer K. Molenaar voortgezet, maar zonder resultaat. 

Donderdag 15 mei kwam het voor velen verrassende besluit van AZ om het trainingscomplex niet in Alkmaar te vestigen.

Ter aanvulling op de zienswijze van het college is er voor de raadsleden op vrijdag 23 mei een informatiebijeenkomst. Het college wil op korte termijn weer met AZ in contact komen. Mocht dit geen resultaat opleveren dan zal de Westrand evengoed een hoge potentie op het terrein van sport en recreatie houden, aldus het college.



Pin It
Bekeken: 1839x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/