Alkmaar, 23 mei 2014. De rechtbank van Alkmaar legt Frank G. (47) uit Almere, naast de straf die hij al had gekregen, een boete van 4,7 miljoen euro op volgens het 'pluk ze' principe. Het bedrag is de geschatte winst die G. haalde uit illegale hennepteelt. Dit meldt het NHD. Frank G. kreeg in december 2012 al vijftig maanden celstraf voor het illegaal kweken van hennep in Heerhugowaard, Uithoorn en Groningen (twee locaties). Het totaal geplukte bedrag is ongeveer 10 miljoen euro. De vele andere verdachten in de zaak waren inmiddels veroordeeld en kregen boetes van 2.300 euro tot ruim 60.000 euro. 

De advocaat van G. pleitte nog voor een bedrag van 450.000 euro, maar de rechtbank ging niet akkoord omdat het bepaalde dat zijn cliënt een belangrijke leidinggevende rol had in de operaties. Daarnaast had hij al eens in de cel gezeten voor het houden van een grote kwekerij en had zijn partner 300.000 euro contant opgenomen bij een Zwitserse bank.

Pin It
Bekeken: 1211x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/