Alkmaar 23 mei 2014. Zondag 1 juni vindt het Osaka-Alkmaar event plaats in zwembad de Hoornse Vaart te Alkmaar. Ongeveer 100 Japanse- en 50 Nederlandse zwemmers zullen aan het event deelnemen. Hun leeftijd varieert van 50 t/m 94 jaar. Het event staat in het teken van het samen zwemmen, fit worden en blijven. Ook het ontmoeten en kennismaken met elkaar wordt als een belangrijke factor beschouwd om de dag succesvol te laten verlopen.

Met 82 jaar is Joop Spaans de oudste Nederlandse deelnemer aan het Osaka-Alkmaar event. Een paar weken geleden zag hij de flyers in het zwembad hangen. "Meteen dacht ik: Dat is iets voor mij!" Joop zwemt al bijna zijn hele leven. In de zomer was hij vroeger hele dagen in buitenbad Pesie te vinden, en later ging hij elke zaterdag met zijn drie zoons naar De Overdekte. Tegenwoordig gaat hij, samen met zijn vrouw Liedewij, vier keer in de week richting zwembad De Hoornse Vaart en zwemt hij tussen de 1500 en 2000 meter. Zwemmen doet Joop om fit te blijven: "Ik gebruik nooit medicijnen. De reden dat ik nog zo vitaal ben, is dat ik vaak zwem". Zijn vrouw en zoon, Jaap Spaans, doen ook mee aan het evenement. 

Sportwethouder Peter de Baat zal de gasten op 1 juni namens de gemeente Alkmaar ontvangen en het startsignaal geven aan de deelnemende Japanners en Nederlanders. Toeschouwers zijn uiteraard altijd welkom tijdens deze bijzondere gelegenheid.

 

Pin It
Bekeken: 1265x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/