Alkmaar, 23 mei 2014. Alkmaar wordt steeds groener. Er zijn 1.000 nieuwe bomen geplant, saai openbaar groen is omgetoverd tot mooie minituinen en de groene stadsinitiatieven schieten als paddenstoelen uit de grond. Van moestuin tot stadsakker, Alkmaar doet het! Stadsgroenmarkt Alkmaar daagt Alkmaarders uit om nóg groener te worden en organiseert maandag 9 juni, 2e Pinksterdag, de tweede keer een grote groenmarkt van 12.00 tot 17.00 uur in HAL 25 aan de Pettemerstraat 15. Toegang is natuurlijk gratis.

Gemeente Alkmaar presenteert tijdens de Stadsgroenmarkt de belangrijkste onderdelen van haar huidige groenbeleid. met als speerpunt groene schoolpleinen. Samen met Alkmaar Energie en HAL 25 neemt het ook de eerste 50 m2 de nieuwe Alkmaarse zonne-energiecentrale in gebruik. En HAL 25 wordt verlicht met ruim 400 recycle lampen die door vmbo-leerlingen gemaakt zijn voor Stichting Animo’s Verlicht Milieu. Ook is er is een Green Wall of Fame waar iedereen die trots is op zijn eigen groen adoptie op A4 formaat kan laten zien, van beplante boomspiegel tot geveltuintje.

Maar er is meer dan alleen groen: kettingzaagkunstenaars vertonen hun kunsten en buitensporters geven naast HAL 25 demonstraties, Evelyn en Doortje van PizzaRIA bakt met kinderen minipizza’s en er zijn rondritten met een antieke Agria Tractor. De markt wordt muzikaal afgesloten door Musikverein ATV Ons Genoegen. Dit jaar is er een speciale plek ingeruimd voor de PIEPER. Kunstenaar Jan Mors werkt in zijn lowtech “PATAT Fabriek” aan prachtige frietzakken die gevuld worden met patat. Bij FabLab De Kaasfabriek kunnen kinderen hun naam op een aardappel laten branden. Voor kinderen is een strippenkaart van 5 euro, waarmee deze leuke, en andere dingen kunnen doen.

Neem ook een kijkje in de bloeiende Asfalttuinen. Hier groeit 300 m2 groenten voor Voedselbank Alkmaar. Tijdens de markt kan het publiek de voedselbank extra steunen door piepers te sponsoren en/of mee te helpen met het planten van 1.000 koolplanten op de stadsakker.

Informatie stadsgroenmarkt op de website van de Stadsgroenmarkt en op Facebook.

20140523 stadsgroenmarkt

Pin It
Bekeken: 1082x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/