Alkmaar, 6 juni 2014. Op zondag 22 juni, van 13.30 tot 18.00 uur, vindt op het veld bij de muzieknis in de Alkmaarder Hout voor de tweede keer een rockfestival plaats: De Hout Rocks. Tijdens deze middag, georganiseerd door Cultuurpark de Hout, vullen vier heel verschillende bands het park met hun geluid: Insomnia, What If We’re Next, Steed en Dr.Joe. De toegang is zoals altijd gratis.

Van 13.30 tot 14.00 uur wordt de spits afgebeten door Insomnia. Insomnia is een vierkoppige hardcore/punk band uit Alkmaar. De groep bestaat sinds maart 2013 en schrijft zelf z’n muziek. De nummers ontstaan vaak uit chaotische harde jamsessies, die langzamerhand steeds meer vorm krijgen. Van 14.15 tot 15.00 uur staat What If We’re Next op het podium. Vanaf februari 2013 maakte een groepje jongens muziek onder de naam Beyond The Sun, later kwam zanger Djorgie Tombal erbij. Na een boze e-mail van de Canadese popgroep Beyond The Sun koos de band een nieuwe naam: What If We’re Next. Artiesten als The Story So Far, The Wonder Years en State Champs zijn een grote inspiratie voor de band. 

De Alkmaarse band Steed speelt van 15.30 tot 16.30 uur. In 2012 en 2013 speelde de band de voegen uit de muur van de Cavern Club in Liverpool tijdens het International Pop Overthrow. Rauwe Britpop is een grote inspiratiebron. Ook de eigenzinnigheden van de Britse mod scene vinden zijn weerklank in de band. Van 17.00 tot 18.00 uur sluit niemand minder dan Dr. Joe af. Dr. Joe is een driekoppige formatie uit Heerhugowaard met rauwe bluesrock. De invloed van bands als Led Zeppelin, Deep Purple en Black Sabbath is goed terug te horen.

In de expotent “Kunstnest” exposeert Cristel Groot (1991) met portretten van bekende personen. Cristel tekende vanaf het moment dat zij een potlood vast kon houden. Naast muurschilderingen, illustraties en vrij werk schildert en tekent zij veel portretten.

Meer informatie is te vinden op de website van Cultuurpark De Hout

Pin It
Bekeken: 1262x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/