Alkmaar, 6 juni 2014. Een groep inwoners van Alkmaar heeft donderdag onder leiding van GroenLinks Alkmaar en ActiefTalent zwerfafval uit de Alkmaarse singelgracht gehaald. Dit om de “plastic soep” in het stadswater maar ook in de oceanen te bestrijden. In de boten van ActiefTalent voeren de vrijwilligers ruim twee uur lang door het centrum van Alkmaar. Met behulp van schepnetten, afvalgrijpers en harken werd afval uit het water en van de oevers gehaald. Aan het eind van de avond werden vijf vuilniszakken vol troep afgevoerd door ActiefTalent.

Naast plastic flesjes, blikjes en tassen, werden ook verrassende dingen als een deurbel, een menukaart en een vishengel in de stadsgracht aangetroffen. Ook werd veel piepschuim uit het water gehaald. Dit valt in steeds kleinere delen uiteen, waarna het uiteindelijk door vissen wordt opgegeten.

Het duurt honderden jaren voordat plastic in de natuur wordt afgebroken. Veel afval eindigt als “plastic soep” in zeeën en oceanen. ActiefTalent verwijdert in opdracht van de gemeente Alkmaar afval uit de grachten, maar ziet de hoeveelheid in de zomermaanden fors toenemen. GroenLinks ondersteunt de organisatie daarom vanaf nu elke eerste donderdag van de maand, samen met inwoners van de stad.

De volgende opruimactie is donderdag 3 juli vanaf 19.00 uur. Wie wil meehelpen kan zich aanmelden via het contactformulier op de website van GroenLinks Alkmaar

 

20140606-GL-plastic-1

Pin It
Bekeken: 1413x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/