Alkmaar, 19 juni 2014. Vrijdag 20 juni luidt Martien Dobber om 10.00 uur de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit samen met Richard van Leersum, Otto van Blaricum en Hans Aardenburg. Voorafgaand aan de opening worden de heren door burgemeester Piet Bruinooge ontvangen in het stadhuis.

De vier heren zijn allen partner van BDO Alkmaar. Tijdens een veiling van de Rotary Alkmaar-Bergen hebben ze de kavel ‘het luiden van de bel van de kaasmarkt’ gekocht. Hierbij trad de burgemeester zelf op als veilingmeester, vandaar zijn uitnodiging. De opbrengst van de veiling kwam ten goede aan verschillende goede doelen: het Familiehuis, Praethuys, Humanitas Alkmaar en De Stichting Opkikker. Na het luiden van de bel krijgt het viertal een rondleiding over de kaasmarkt en door het Waaggebouw, terwijl kaasvader Willem Borst hen uitleg geeft over de tradities van het Alkmaarse kaasdragersgilde.

Pin It
Bekeken: 1285x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/