Alkmaar, 19 juni 2014. Leerlingen van het ROC Horizon College geven hun school een goede voldoende. Dit blijkt uit de JOB-enquête die de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs heeft gehouden. De JOB behartigt de belangen van mbo-leerlingen in Nederland en vindt het belangrijk om feedback te ontvangen. Elke twee jaar neemt de JOB een enquête af. Dinsdag zijn de definitieve cijfers van de JOB-enquête 2014 gepubliceerd. Het Horizon College is de grootste mbo-instelling boven het Noordzeekanaal en heeft vestigingen in Alkmaar, Hoorn, Heerhugowaard en Purmerend.

De beroepspraktijkvorming (stages) en de veiligheid op school scoren het hoogst bij het Horizon College met een 7,3. De mbo-leerlingen waarderen hun opleiding met een 6,8. Het laagste cijfer is voor de organisatie op school (roostering/lesuitval): 6,1. De leerlingen werden ook bevraagd over toetsen en examens, gebouwen en voorzieningen. Voor al deze punten en voor alle opleidingen is het oordeel van de leerlingen over het Horizon College verbeterd ten opzichte van de vorige enquête in 2012.

De deelnemersraad van het Horizon College vertegenwoordigt de circa 12.500 leerlingen en is tevreden met de uitslag van de enquête. Vertegenwoordiger Roy Korbijn: "We zien dat er verbeteringen zijn gemaakt en daar zijn we blij om. We hebben ingezet op bepaalde speerpunten zoals kwaliteit, veiligheid en het schrappen van boeken van de boekenlijst die niet in de lessen worden gebruikt, en dat zie je terug in de beoordeling."

Bestuurslid René van Schalkwijk is eveneens tevreden met de uitslag van de JOB-enquête. ‘We hebben de dienstverlening aan onze leerlingen opnieuw verbeterd. We zijn blij dat de leerlingen hun opleiding en ook de veiligheid op school met een goede voldoende waarderen. Maar we weten ook aan welke punten we moeten blijven werken." Het doel is de roostering anders te organiseren en het aantal roosterwijzigingen sterk terug te brengen. Alle boekenlijsten worden ook opnieuw doorgenomen voor betere afstemming.

Pin It
Bekeken: 1041x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/