Alkmaar, 19 juni 2014. De vanaf januari ingezette daling van het aantal lopende WW-uitkeringen zet ook in de maand mei door. In vergelijking met april komt de daling in de arbeidsmarktregio’s Noord-Holland Noord, Zuid-Kennemerland en Zaanstreek-Waterland uit op -1,5%. Dat is iets minder dan het landelijk gemiddelde van -1,7%). Het aantal WW-uitkeringen is nog altijd fors hoger dan in mei 2013: Landelijk 15,3% meer WW-uitkeringen om 14,6% meer in de drie arbeidsmarktregio’s.

De daling van het aantal WW-uitkeringen is de afgelopen maand vooral toe te schrijven aan de seizoensgevoelige sectoren als horeca (-8,1%) en de bouwnijverheid (-3,7%). Ook in het uitzendwerk, waar veel seizoensgerelateerd werk wordt uitgevoerd, nam het aantal uitkeringen flink af (-5,2%).

Onder jongeren is het aantal lopende WW-uitkeringen het sterkst gedaald. In mei daalde het aantal uitkeringen met -8,5%. Jongeren maken overigens maar een klein deel uit van het totaal aantal WW-uitkeringen (6,5% is jonger dan 27 jaar), omdat zij vaak geen of nauwelijks WW-rechten hebben opgebouwd uit een dienstbetrekking.

Onder alle leeftijdsgroepen was een daling van het aantal WW-uitkeringen, met uitzondering van de groep 55 jaar en ouder. Onder 55-plussers steeg het aantal WW-uitkeringen de afgelopen maand met 1,5%. Deze leeftijdsgroep is met een aandeel van 27,9% sterk vertegenwoordigd in het totaal aantal WW-uitkeringen, omdat zij hier meer recht toe opgebouwd hebben en omdat het voor hen veelal moeilijker is om een nieuwe baan te vinden.

Pin It
Bekeken: 1079x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/