Alkmaar, 19 juni 2014. Dinsdag 24 juni 2014 barst op PCC Het Lyceum een felle strijd los. De bijna 300 vierdejaars leerlingen gaan tijdens deze Debatdag met elkaar in discussie over allerlei onderwerpen die afgelopen jaar bij het vak maatschappijleer aan bod zijn gekomen. Teams van zes leerlingen per havo-klas nemen het tegen elkaar op, en datzelfde gebeurt bij de vwo-groepen. Plaatselijke politici maken deel uit van de jury. Natuurlijk gaat het om het spel, maar er valt ook iets te winnen, namelijk de felbegeerde PCC Debatdag-trofee.

Aan de PCC-Debatdag, een jaarlijks terugkerend fenomeen op de school, gaat een stevige voorbereiding vooraf voor de teams om zich te verdiepen in de gespreksonderwerpen en om op elkaar ingespeeld te raken. De teams nemen het direct tegen elkaar op. De vierde ronde, is het vrije debat. Hierbij wordt elke klas vertegenwoordigd door twee leerlingen in een grote havo-ronde en een vwo-ronde.

De dag zelf gaat ’s morgens van start met een presentatie door Alkmaarse raadsleden van verschillende politieke partijen, zoals Matt Delahaij (SP), John van der Rhee (VVD), Falgun Binnendijk (CDA), Annelies Janssen (Leefbaar Alkmaar) en Tineke Komen (PvdA). Aansluitend wordt er in vier ronden gediscussieerd over onderwerpen zoals ‘mantelzorg moet verplicht gesteld worden’, ‘met meer camera’s wordt het veiliger in de stad’ en ‘de AOW leeftijd van 67 jaar is slecht voor de werkgelegenheid van jongeren’.

 

Pin It
Bekeken: 1622x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/