Alkmaar, 2 juli 2014. Alkmaar houdt de voorziening voor huishoudelijke hulp ook ná 1 januari 2015 volledig in stand. Lopende contracten met zorgaanbieders worden verlengd met een jaar. Het college van B & W heeft dit dinsdag besloten. Met dit besluit geeft het college uitvoering aan de wens van de gemeenteraden van de toekomstige fusiegemeente Alkmaar.

Wethouder WMO Anjo van de Ven: “Ik beschouw huishoudelijke hulp als een zeer belangrijke basisvoorziening, die op een kwalitatief goed niveau uitgevoerd moet worden. Het belang van goede huishoudelijke hulp voor ouderen en hulpbehoevenden is groot. De onzekerheid onder deze groep mensen echter ook. Dit besluit zorgt voor duidelijkheid. Dankzij de huishoudelijke hulp is het mogelijk om langer zelfstandig te blijven wonen. Het maakt mensen meer zelfredzaam.”

De wethouder ziet nog een voordeel in de maatwerkvoorziening: “Tijdige signalering van problemen is belangrijk. Met deze keuze is dat gewaarborgd. Met de inzet van goede huishoudelijke hulp is het ook mogelijk om ingrijpendere, duurdere vormen van ondersteuning te voorkomen, dan wel uit te stellen.”

De raden spraken zich uit voor de handhaving van de maatwerkvoorziening en zetten daarmee een belangrijke stap in de vorming van een nieuw Alkmaars Wmo-beleid. Inzet en aard van huishoudelijke hulp worden dan vooral bepaald door de wensen en noden van de cliënt. Beide worden vastgesteld aan de hand van het zogenoemde ‘keukentafelgesprek’ tussen cliënt en WMO-consulent.

De lopende contracten met de zorgaanbieders worden met een jaar verlengd, met als voorwaarde dat de aanbieders akkoord gaan met de zogenoemde ‘resultaatfinanciering’. Hierbij wordt de financiering direct gekoppeld aan het resultaat. De gemeente beschouwt deze vorm van financiering als de best mogelijke manier om sturing te hebben op de kwaliteit van de geboden zorg.

De gemeente weet zich bij haar keuze gesteund door de vakbond FNV die zich in een recente benchmark positief uitsprak over de gekozen aanpak en tarieven.

Pin It
Bekeken: 1019x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/