Alkmaar, 2 juli 2014. Alkmaar is een echte orgelstad. Op negen plaatsen zijn er bijzondere orgels te vinden. Sommigen hebben wereldfaam: de Grote Sint Laurenskerk huist het 17e eeuwse hoofdorgel Hagerbeer-Schnitger en het oudste nog bespeelbare orgel van Nederland: het 16e eeuwse Van Covelens-orgel. Over al deze orgels en de concerten die ermee gegeven worden is er nu een vernieuwde website: www.alkmaarorgelstad.nl. De website wordt feestelijk in gebruik genomen op vrijdag 4 juli om 11.45 uur door wethouder Anjo v.d. Ven, wethouder Cultuur van Alkmaar.

In deze tijd van toenemende belangstelling voor cultureel -en muzikaal– erfgoed is er een groeiende behoefte aan snelle, actuele informatie onder inwoners én bezoekers van Alkmaar. De diversiteit in de stad aan onderscheidende attracties is van groot economisch belang. De website Alkmaar Orgelstad is dan ook geheel vernieuwd en geeft met zes duidelijke buttons informatie over de orgels, waar ze te vinden zijn, wanneer er concerten zijn en welke, vaak internationale, organisten er spelen. Er zijn carillonconcerten, kaasmarktconcerten op vrijdag en zomeravondconcerten op woensdag.

Vanaf 1 januari 2015 vormen Alkmaar, Schermer en Graft-De Rijp de nieuwe gemeente Alkmaar. Daarmee telt de gemeente Alkmaar geen 9 maar 18 bijzondere orgels. Informatie over de 9 orgels van Graft-De Rijp en Schermer wordt op 1 januari aan de website toegevoegd.

www.alkmaarorgelstad.nl is een productie van de Stichting Internationaal Schnitger Orgelconcours.

Pin It
Bekeken: 1803x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/