Alkmaar, 2 juli 2014. Zomer op het Plein staat op zaterdagavond 12 en zondagmiddag 13 juli in het teken van straattheater. Theatergroep De Jongens speelt dan twee voorstellingen met ‘De Trap’ middelpunt. Met behulp van gevaarlijke stunts laten ze zien hoe ver mensen gaan in hun pogingen om te overleven.

De Groninger theatergroep De Jongens (Jan-Joost Alberts, Mats Boswijk, Taco van Dijk en Maarten Smit) combineren slapstick met poëtische beelden en special effects met tragiek. De Jongens staan bekend om hun rauwe beeldende voorstellingen vol absurde slapstick en effecten, met weinig woorden en veel daden. ‘De Trap’ is een voorstelling met een grote trap als middelpunt. Met veel humor, verrassing, gevaar en energie. Het is een beetje Ashton Brothers, een beetje Alex d'Electrique, maar het zijn vooral De Jongens zelf: keiharde slapstick met gevaar voor eigen leven.

Trap gaat over het reiken naar het onbereikbare. Het verlangen naar boven. Ten koste van alles en iedereen, zelfs van jezelf, een hoger plan willen bereiken. Gelukkig hebben De Jongens iets gevonden om hogerop te komen: De Trap. Een eeuwenoud en oerdegelijk ding, onmisbaar voor het betere klimwerk. Een trap is geen plek op zich, maar een middel tot een doel. De doelen die wij als mens stellen zijn verschillend, maar het geploeter om ze te bereiken is wat iedereen verbindt. Iedereen heeft iets te bereiken. Boven of beneden. Stap voor stap. Of met zes treden tegelijk.

‘De Trap’ duurt 45 minuten en is te zien op zaterdag 12 juli om 20.30 uur en zondag 13 juli om 14.30 uur. De voorstelling is gratis toegankelijk en geschikt voor jong en oud.

Pin It
Bekeken: 1638x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/