Alkmaar, 07 juli 2014. Vanaf 7 juli wordt een begin gemaakt met een nieuwe, duurzame energievoorziening in de binnenstad. Het gaat om een speciaal elektriciteitsnet, waar een groot gedeelte van de kermisattracties in augustus voor het eerst gebruik van zullen maken. De nieuwe voorziening die wordt aangelegd op de Paardenmarkt, Hofplein en later dit jaar ook op de Kanaalkade zorgt ervoor dat de attracties geen (diesel)aggregaten meer nodig hebben. In totaal wordt er daardoor 4,5 ton aan CO2-uitstoot en fijnstof voorkomen. Daarnaast levert het natuurlijk minder overlast op.

De werkzaamheden starten op 7 juli voor het Hofplein en de Paardenmarkt. Daarbij worden er twee stroomkabels ondergronds aangelegd, vanaf de Schutterspassage naar de Paardenmarkt en het Hofplein. Hierop kan een mobiele transformator voor evenementen op aangesloten worden. Deze maakt gebruik van de ingekochte groene stroom van Alkmaar. De hinder blijft beperkt tot drie locaties: Paardenmarkt, Sint Sebastiaanstraat en Hofplein/Schutterspassage. In totaal nemen de werkzaamheden ongeveer drie weken in beslag. De Kanaalkade volgt later dit jaar.

Wethouder Duurzaamheid Jan Nagengast (CDA): "Deze duurzame voorziening levert in het evenementenseizoen naar verwachting een reductie op van circa 4,5 ton vervuilende stoffen zoals fijnstof en CO2. Juist in een tijd waarin de zorgen rond fijnstof de noodzakelijke aandacht vergen is dit een belangrijke stap. Buiten de evenementen om kunnen cruiseschepen straks ook gebruik maken van de nieuwe voorziening." Wethouder Evenementen, Elly Konijn (D66): "Dit is een mooie ontwikkeling voor de stad, vooral met het oog op de kermis die er weer aankomt. Duurzaamheid en evenementen gaan hand in hand."

 

Pin It
Bekeken: 1036x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/