Alkmaar, 07 juli 2014. Afgelopen zondag 6 juli werd de Alkmaarse binnenstad omgetoverd tot een grote, sfeervolle outletmarkt tijdens het nieuwe evenement Alkmaar Outletdag. Tussen 12.00 en 18.00 uur boden de winkeliers in het centrum van Alkmaar speciale koopjes en afgeprijsde artikelen aan in gezellige marktkramen die opgesteld stonden voor hun winkel. Het publiek bleek wel te porren voor zo’n combinatie van Lappendag en een dagje winkelen bij ‘gewone’ winkels; bij veel kramen was het dringen geblazen.

De Gemeente Alkmaar nam samen met het Ondernemingsfonds Alkmaar het initiatief tot de Outletmarkt. Het is de bedoeling dat het evenement jaarlijks terugkomt. De geboorte van de nieuwe traditie werd ludiek gevierd met een ‘kraamvisite’ van wethouder Victor Kloos, Jaap van Roemburg van de winkeliersvereniging en winkeliers Lida Mathot (Riviéra Maison) en Saskia Roede (Beaudeco). Om 12.00 openden ze gevieren de Outletmarkt door aan de deelnemende winkeliers beschuit met muisjes uit te delen.

Victor Kloos (OPA): "Het college van burgemeester en wethouders stimuleert het organiseren van themamarkten en braderieën, omdat die veel bezoekers naar de stad trekken en daarmee bijdragen aan een bruisende sfeer."

Foto: van links naar rechts Lida Mathot, Victor Kloos, Saskia Roede en Jaap van Roemburg (Fotostudio Wick Natzijl)

20140707 outlet braderie

Pin It
Bekeken: 1496x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/