Alkmaar, 09 juli 2014. De gemeente Alkmaar is weer iets minder populair om in te komen wonen. In 2010 boog een dalende trend die in ieder geval sinds 2004 al was ingezet om naar een stijgende, maar in 2013 kwam daar weer een einde aan. Dat blijkt uit cijfers van het CBS en Dichtbij.nl. In 2012 leek het er nog op dat het aantal mensen dat in Alkmaar kwam wonen het aantal vertrekkers voor het eerst sinds 2005 weer zou overtreffen, maar dat gebeurde toch net niet. Ondertussen groeit Alkmaar wel, want per jaar worden er ruim 300 Alkmaardertjes geboren.

Opmerkelijk aan de statistieken is dat er in de periode van 2004 tot en met 2008 een explosieve uitloop plaatsvond, die in 2005 het aantal nieuwkomers snel voorbij schoot, maar dat die uitloop daarna meteen weer flink inzakte. Zelfs het aantal geboren Alkmaarders kon het negatieve migratiesaldo drie jaar lang niet compenseren, waardoor Alkmaar gemiddeld met 300 personen kromp. In 2008 was het verschil tussen in- en uitloop het grootst met ongeveer 1070 mensen. Sinds 2011 is er stabilisatie en zijn de verschillen vrij klein.

Met het herstel van de economie en de bouwsector is het niet onaannemelijk dat het aantal nieuwkomers de komende jaren het aantal mensen dat Alkmaar verlaat toch zal overtreffen. Bouwprojecten in Oud-Overdie en naast het Rooie Dorp zijn reeds voltooid of oplevering moet nog dit jaar gebeuren. Voor Polderhof-Oudorp zijn er plannen en in Alkmaar Zuid gaat gebouwd worden. Wellicht dat de sportfaciliteiten aan de Westrand en de ontwikkeling van Overstad in de nabije toekomst inwoners naar Alkmaar zal lokken.

Pin It
Bekeken: 1174x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/