Alkmaar/Troyes, 16 juli 2014. Afgelopen weekend heeft een groep roeiers van de Alkmaarsche Roei- en Zeilvereniging (ARZV) een bezoek gebracht aan de Alkmaarse zusterstad Troyes. Aanleiding voor het bezoek was het 150-jarig jubileum van de roeivereniging in Troyes, Société Nautique Troyenne (SNT).

Het bezoek begon met een rondleiding door het historische centrum van Troyes. Vervolgens werden de Alkmaarse roeiers welkom geheten op het gemeentehuis van Saint-Julien-les-Villas, de deelgemeente van Troyes waar SNT gevestigd is. Burgemeester Jean-Michel Viart sprak de roeiers toe en was verheugd dat de Alkmaarders aanwezig waren. Anton Verlaan, bestuurslid van de ARZV, overhandigde een kaas als symbolisch cadeau. Daarna werd getoast op de vriendschap tussen de twee verenigingen.

De jubileumfestiviteiten van SNT werden afgetrapt met een roeitocht van circa 20 kilometer over het Lac d'Orient, een meer ten oosten van Troyes. Ruim 30 roeiboten, waarvan 2 gevuld met ARZV-ers, namen deel. De tocht werd afgesloten met een uitgebreide lunch voor leden en vrienden van SNT. Verlaan overhandigde namens de ARZV diverse cadeau’s aan George Ville, voorzitter van de SNT, die zichtbaar geroerd was.

De festiviteiten werden afgesloten op maandag 14 juli, de Franse nationale feestdag. Tijdens de officiële viering in Saint-Julien-les-Villas werd George Ville in het zonnetje gezet en ontving hij een oorkonde uit handen van de burgemeester. Voor de Alkmaarse roeiers was het een indrukwekkend moment om bij aanwezig te zijn. Bestuurslid Verlaan nodigde tijdens de viering SNT uit om een bezoek te brengen aan Alkmaar.

Het uitwisselingsbezoek was voor de ARZV niet nieuw. Twintig jaar geleden reisde al een afvaardiging af naar Troyes en bij het 100-jarig jubileum van de ARZV. In 2010 kon de roeiclub zich verheugen op een tegenbezoek. De ARZV onderhoudt ook warme contacten met haar Engelse zustervereniging Minerva Bath. Eind september gaat een groep van ruim 20 roeiers naar Bath.

20140716 Troyes-ARZV-Roei

Pin It
Bekeken: 917x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/