Alkmaar, 21 juli 2014. Er is een belangrijke stap gezet op de weg naar een nieuw IJkgebouw; een restaurant met mogelijkheid tot overnachten in het Victoriepark. De gemeente en de Stichting Vrienden van Victorie zijn het eens over de erfpacht. Wethouder ruimtelijke ordening Anjo van de Ven (OPA) en voorzitter van de Stichting Vrienden van Victorie John Steenbeek ondertekenden maandag 21 juli om 14:30 uur de erfpachtovereenkomst in het stadhuis van Alkmaar. De komende periode zal de stichting de plannen verder uitwerken en een omgevingsvergunning aanvragen. Deze plannen zullen aan omwonenden gepresenteerd worden tijdens een informatiebijeenkomst.

Na renovatie staat moet er in het Victoriepark een nieuw restaurant en hotel of bed & breakfast staan. Ook zijn expositie- en vergaderruimten toegestaan. De gemeente en de Stichting Vrienden van Victorie hebben hier de afgelopen maanden overleg over gevoerd. Daarbij is ook gesproken over de mogelijkheid van een terras aan het water. 1 augustus start de selectieprocedure voor kandidaat horeca-exploitanten.

De ontwikkeling van het voormalig IJkgebouw speelt al lang. 1 april 2010 kreeg de Stichting Vrienden van Victorie van de gemeenteraad om de gelegenheid om een eerste plan verder uit te werken. Dat was in november 2010 gereed. Het college heeft de ontwikkeling het gebouw vervolgens op 4 januari 2011 aan de stichting gegund. Deze kwam in mei 2013 met een nieuw voorstel waarin een extra verdieping en ondergronds parkeren was voorzien. De raadscommissie keurde dit voorstel echter af.

Wethouder Anjo van de Ven (OPA) is tevreden: “Nu de erfpacht is geregeld, kan die ruïne in het mooie Victoriepark eindelijk ontwikkeld worden tot een mooi en functioneel gebouw, een aanwinst voor het Victoriepark.” John Steenbeek is ook enthousiast: “De erfpachtovereenkomst is nu definitief. Voor ons een belangrijk ‘IJkpunt’ in de ontwikkeling van het project. Zaken worden nu concreet. Ik kijk uit naar de verdere samenwerking met de gemeente en de selectieprocedure voor de exploitatie van de horeca.”




Pin It
Bekeken: 1433x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/