Heerhugowaard, 24 juli 2014. Ooit stonden er direct naast elkaar twee basisscholen aan de Berckheidelaan in Heerhugowaard. De Heraut moest alweer jaren geleden het onderspit delven en toen was er nog maar eentje over. En toen kwam er het plan om de Jeroen Boschschool ook te laten verdwijnen, ten faveure van een Aldi supermarkt. Het gebouw is al gesloopt, de leerlingen zijn in een tijdelijke accommodatie ondergebracht, direct naast het braakliggende terrein. Maar de Welstandscommissie tekende bezwaar aan, met name vanwege het industriële ontwerp van Aldi. De gemeente wijst de bezwaren van de hand. De Aldi zal er komen. 

Het bezwaar omvatte drie punten: het ontwerp volgens de Aldi huisstijl, twee reclamezuilen en een perscontainer op een opvallende plaats. Daarvan vervielen de laatste twee al. De zuilen zijn geschrapt en de container zal ergens anders neergezet worden. Het industriële ontwerp alleen ziet de gemeente niet als bezwaarlijk.

Gevolg is dat de Aldi vanaf de Middenweg zal verhuizen naar de Berckheidelaan en dat er een nieuwe Jeroen Boschschool in de nieuwe wijk De Draai zal herrijzen, deels gefinancierd met de inkomsten die de verkoop van gemeentegrond aan Aldi zal opleveren.

20140724 jeroenbosch

Pin It
Bekeken: 1983x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/