Alkmaar, 24 juli 2014. Het Alkmaarse college heeft antwoord gegeven op vragen die OPA stelde naar aanleiding van een krantenartikel in het NHD over het functioneren van de Alkmaarse politie. Het artikel stelde dat 80% van alle aangiften in de la verdwijnt. Het bureau zou onderbezet zijn en een niet over een eenduidig informatiesysteem beschikken, omdat er te weinig overheidsgeld naartoe gaat. Het college laat weten dat de politie dit ontkent.

Aangiften waaruit een opsporingsindicatie blijkt worden opgepakt en er is geen achterstand. Burgers die bijvoorbeeld bij de wijkagent informatie inwinnen over aangiften wordt ook verteld dat dan alleen actie ondernomen kan worden. De personele bezetting is op peil en het systeem en de werkwijze daarvoor zijn volgens de norm van het Openbaar Ministerie. Over geldtekort kan het college geen uitspraak doen. De burgemeester, als hoofd van de driehoek burgemeester - politie - officier van justitie, gaat in de huidige organisatie niet meer over de middelen van de politie.

Pin It
Bekeken: 1062x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/