Alkmaar, 24 juli 2014. Bruisend Alkmaar stelde schriftelijke vragen aan het college naar aanleiding van de noodkreet van De Strandloper in Heerhugowaard. Die gemeente stelt dat de vogelopvang zich zonder overleg illegaal gevestigd heeft. Voor legalisering is echter geen geld, dus de enige andere optie lijkt opdoeken. Bruisend Alkmaar stelt dat de Strandloper ook wettelijke handelingen verricht voor de gemeente Alkmaar in het kader van zwerfdierenopvang en ziet graag dat de gemeente te hulp schiet.

Het college liet weten dat de plicht tot ondersteuning alleen geldt voor dieren die een eigenaar hebben gehad en dat vogels daar doorgaans niet onder vallen. Echter, er wordt al financiële hulp verleend. Alkmaar is, samen met de andere gemeenten in de regio, bezig een dienstverleningsovereenkomst op te stellen met de vier bestaande dieropvangcentra in de regio, dus ook met de Strandloper. Nu schieten alleen Alkmaar en Bergen bij. Vergoeding zal dan plaatsvinden op basis van de werkelijke kosten van uitvoering van de wettelijke taak, opvang van echte zwerfdieren dus. Voor 2013 en 2014 is al een voorschot verleend.

Pin It
Bekeken: 996x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/