Alkmaar, 25 juli 2014. “Mag ik volgend jaar weer mee met het Jeugdzomerkamp?” Dat zei de 7-jarige Sem die samen met ruim 50 andere kinderen mee was met het Alkmaarse Jeugdzomerkamp van Stichting Binnenstadscentrum. De zomervakantie begon voor ruim 50. Dit jaar werd het kamp georganiseerd in groepsaccommodatie het Boshuis te Wieringerwerf. En ook nu was het weer een groot succes. Het thema van was 'Piraten' en het programma bestond onder andere uit bosspellen, waterspelletjes, vlotten bouwen, zwemmen, een dropping en de spooktocht, allemaal volgens dit thema. Natuurlijk mocht het kampvuur niet ontbreken.

Jeugdzomerkamp Alkmaar wil toegankelijk zijn voor “alle” kinderen, waaronder kinderen uit minima gezinnen en/of met een bijzondere achtergrond, dus is de eigen bijdrage relatief laag. Wat maakt dat het kamp ook ieder jaar weer afhankelijk van subsidie en sponsoring is. Dit jaar mocht Jeugdzomerkamp Alkmaar bijdragen ontvangen van Regiegroepen van Gemeente Alkmaar, Stichting Zonnige Jeugd, St. Liduina, Stichting Binnenstadscentrum, Peacock Selfstores, Kropsla groente en fruit, Maskerade Kledingverhuur, Webmedia Helden, Springplaats.nl, Alkmaar Sport en Domino’s Pizza Alkmaar.

Jeugdzomerkamp Alkmaar is een activiteit van Stichting Binnenstadscentrum (Wijkcentrum de Eenhoorn) dat al ruim 30 jaar voor Alkmaarse jeugd wordt georganiseerd. Bijna een jaar van te voren beginnen de eerste voorbereidingen. Het Jeugdzomerkamp wordt gedragen door een enthousiaste groep van vrijwilligers, waaronder een projectleider, leiding, groepscoördinatoren en een keukenploeg. Zonder deze ongeveer 20 vrijwilligers is het organiseren en laten plaatsvinden van dit kamp onmogelijk.

Binnenkort is het complete fotoverslag van Jeugdzomerkamp Alkmaar 2014 te zien op de website van het kamp zelf. Op deze website is ook meer informatie te vinden over meedoen en om je bijvoorbeeld aan te melden als vrijwilliger voor 2015.

20140725--jeudzomerkamp2

20140725--jeudzomerkamp1

Pin It
Bekeken: 1067x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/