Alkmaar, 25 juli 2014. Het aantal woninginbraken in het land neemt voor het tweede jaar op rij af. In de eerste helft van 2014 registreerde de politie ruim 24.000 inbraken en ongeveer 12.000 pogingen tot inbraak; een daling van 15% ten opzichte van dezelfde periode in 2013. In heel 2013, werd er 5% minder ingebroken dan het jaar daarvoor. De politie in Alkmaar en haar partners dragen haar steentje bij aan de positieve resultaten, en natuurlijk Alkmaarders zelf. Het lijkt er op dat vooral de waakzaamheid van burgers de doorslaggevende factor is.

Ook in Alkmaar is zijn inbraken topprioriteit van de politie. Er is een speciale taakgroep voor en deze krijgt daarbij steun van de gemeente, woningbouwverenigingen en natuurlijk bewoners. De wijkagenten besteden hier ook veel aandacht aan door hun netwerk en sociale media te benutten, zoals Twitter. Dat werpt na jaren eindelijk haar vruchten af, want het ging de verkeerde kant op in de jaren daarvoor.

De politie ziet dat steeds vaker bewoners zelf een rol spelen in het veilig maken en houden van hun wijk. Zo zijn er bijvoorbeeld wijken waar in de avond stelselmatig de hond wordt uitgelaten op plekken waar veel inbraken zijn.  Buurtbewoners, die hun buurt natuurlijk het beste kennen, nemen steeds vaker contact op met de politie. De meeste inbraken gebeuren nog steeds bij mensen die hun deuren en ramen niet goed afsluiten, geen goede sloten hebben of duidelijk zichtbaar op vakantie zijn. Ook de donkere dagen zijn populair bij inbrekers.

Het aantal inbraken en pogingen daartoe was in Alkmaar flink lager in de afgelopen drie maanden, vergeleken met de drie maanden voorafgaand aan 21 maart 2014, toen Alkmaar Centraal een eerder onderzoek deed. Vooral de zuidkant van Alkmaar wordt veel meer met rust gelaten. Daarbij moet wel gezegd worden dat de donkere dagen populair zijn bij inbrekers.

Afbeelding 1: Aantal inbraken en pogingen daartoe in de afgelopen drie maanden
Afbeelding 2: Kaart van 21 maart 2014.
(bron: politie.nl)

 

Pin It
Bekeken: 1079x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/