Alkmaar, 01 augustus 2014. Het ontwerp van de nieuwbouw voor poppodium Victorie is toegewezen aan architectenbureau DP6. Bouwkundig adviesbureau WFO zal vervolgens invulling aan het ontwerp geven. Dat is de uitkomst van een selectieprocedure die de gemeente Alkmaar heeft uitgevoerd. Het nieuwe Victoria zal plaats bieden aan een muziekcafé en één concertzaal voor 800 bezoekers.

Op 10 maart stemde de gemeenteraad van Alkmaar in met nieuwbouw voor poppodium Victorie aan de Pettermerstraat op Overstad. Hiermee wordt een invulling gegeven aan het cultureel concentratiepunt in Alkmaar. Voor de selectieprocedure waren vier architectenbureaus uitgenodigd om een planontwerp te maken. Het ontwerp van bureau Dp6 kwam als beste uit de bus. Het plan werd aangemerkt als ‘frivool en uitnodigend’ en sluit qua functionaliteit het beste aan bij de wensen van het college.

Wethouder cultuur Anjo van de Ven hierover: “Het planontwerp van DP6 heeft een pragmatische indeling. Maar zij hebben ook heel goed begrepen dat een poppodium speels dient te zijn. Door deze combinatie versterken frivoliteit en functionaliteit elkaar”. 

Verwacht wordt dat de bouw van het poppodium begin 2015 zal beginnen. De opening zal in het eerste kwartaal van 2016 plaatsvinden.

Pin It
Bekeken: 1700x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/