Alkmaar, 01 augustus 2014. De voormalige gevangenis Schutterswei biedt kansrijke mogelijkheden voor herbestemming. Dat is de belangrijkste conclusie van een onderzoek over de bouwkundige staat en herbestemmingsmogelijkheden voor de voormalige gevangenis. Het college van Alkmaar heeft laten onderzoeken wat de bouwkundige staat is van het gebouw en wat mogelijke een herbestemming kan zijn. Bureau Kerssens en De Ruiter heeft dit onderzoek uitgevoerd. Tussentijds doet het gebouw dienst als opnamelocatie voor de gevangenisserie Celblok H. Op dit moment wordt seizoen twee geschoten.

Schutterswei is in 1884 door het Rijk gebouwd als gevangenis. Destijds heeft de gemeente Alkmaar de grond aan het Rijk geleverd onder de voorwaarde dat bij het vervallen van de functie van het gebouw de grond wordt teruggegeven aan de gemeente. Aangezien Schutterswei vanaf 2012 niet meer in gebruik is als gevangenis dient het Rijk de grond terug te geven aan de gemeente Alkmaar.
Verantwoordelijk wethouder Anjo van de Ven hierover: “Schutterswei behoort tot een van de beeldbepalende gebouwen van Alkmaar. Het pand uit 1884 is onderdeel van het architectonische DNA van onze stad. Dit college zal alles doen wat binnen de mogelijkheden ligt om dit pand te behouden. Dat kan door het gebouw een andere bestemming te geven.”

Uit het onderzoek van Kerssens en De Ruiter blijkt dat het gebouw bouwkundig in een goede staat verkeerd. Daarnaast schetst het rapport twee kansrijke scenario’s voor herbestemming, namelijk het creëren van een woonfunctie of een hotel. Beide scenario’s zijn voortgekomen uit een brainstormsessie met marktpartijen. Het college is enthousiast over de twee scenario’s maar wil in een vervolgonderzoek ook andere alternatieven meenemen.

Pin It
Bekeken: 1894x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/