Heerhugowaard, 02 augustus 2014. De brandweer van Heerhugowaard is vrijdagavond rond 19.15 uur uitgerukt voor een autobrand op het parkeerterrein aan de Handelsstraat in Heerhugowaard. Ter plaatse bleek de brand al bijna uit te zijn, omdat oplettende omstanders er een bak water over hadden gegooid. Er was inmiddels ook veel politie aanwezig. Al snel bleek dat het om brandstichting ging en werd op zoek gegaan naar de verdachte. Deze bleek volgens getuigen al sinds 12:00 uur in de stationsrestauratie gezeten te hebben en was opgestaan, mompelend: "Na vandaag kan het niet meer". Wat hij daar mee bedoelde was niet duidelijk, maar daardoor werd hij wel in de gaten gehouden. De getuigen zagen ze dat de man een auto met benzine overgoot en aanstak. Hierna liep hij via de spoorwegovergang weg in de richting van het Stationsplein. Daar in de buurt hebben agenten hem kunnen oppakken. Het ging om een 46-jarige man uit Haarlem.

Een brandweerman, door collega's Inspector Gadget genoemd, was gaan rondsnuffelen en vond in de sloot een jerrycan en ook een trui.
Ondanks dat zijn collega's er om moesten lachen, haalde brandweerman Niels de trui uit het water en nam hem mee naar de plaats delict. Daar werd bevestigd dat de aangehouden man deze trui had gebruikt om de jerrycan onder te verstoppen.

De auto, waarvan de eigenaresse op vakantie in Frankrijk blijkt te zijn, is afgevoerd op verzoek van de politie. (foto's: DNP.NU)

20140801 Hhw brandstichting 1

20140801 Hhw brandstichting 2

 

Pin It
Bekeken: 790x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/