Alkmaar, 03 augustus 2014. Om de Ontwikkelingsvisie Overstad, die op 1 juli door de gemeenteraad is vastgesteld, invulling te geven moeten nu concrete stappen gezet worden. Daarvoor is een uitvoeringsprogramma opgesteld, waarin is omschreven welke zaken worden aangepakt in de komende twee jaar en hoe dit organisatorisch gestructureerd wordt. Het uitvoeringsprogramma is besproken in het programmaplatform Sterk Centrum, tevens stuurgroep Overstad. De gemeente heeft bij het ontwikkelen van bedrijvigheid een faciliterende rol en is verantwoordelijk voor de openbare ruimte. Het zal daarnaast waar mogelijk Overstad promoten.

Een aantal punten die in het programma zullen niet onbekend zijn. Het gaat om herinrichting rond de bioscoop, Victorie en de fietsbrug nabij de spoorbrug. De gemeente het gebied mooier maken met groen, 'eye-catchers' en zichtlijnen. Het Huiswaarderplein moet meer tot verblijfsplein omgevormd worden en er komt een onderzoek naar de mogelijkheid tot het verlagen van Noorderkade. Hier zou het Stadsstrand van kunnen profiteren. Ook moet er een collectieve parkeeroplossing komen in Overstad, ligt het idee van een bazaar op tafel en is het de bedoeling tijdelijke activiteiten en evenementen te ontplooien om het gebied aantrekkelijker te maken voor het publiek.

 

Pin It
Bekeken: 1126x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/