Regio Alkmaar, 03 augustus 2014. Op diverse plaatsen in de regio Alkmaar heeft de zware regenval gisteren voor problemen gezorgd en soms ook voor plezier. De brandweer rukte uit om de wateroverlast te bestrijden. Bij het Oudelandse Dijkje in Hensbroek kwamen iemands huis en tuin blank te staan. De pomp die hij zelf had kon het niet meer bijbenen, dus belde hij voor versterking. Daarna zakte het water snel, ook dankzij het stoppen met regenen. Het is nog onbekend hoeveel de schade de man heeft, hij had net een nieuwe houten vloer in huis gelegd.

Bij de Westerweg nabij het Heerhugowaardse Strand van Luna stond de fietstunnel blank. Het water stond zo'n 40 cm hoog. Met een elektrische dompelpomp en een zogenaamde aquamatpomp werd de tunnel geleegd. Tussentijds was er tijd voor hoffelijkheid. Brandweerman Koen Janse de Jonge nam een dame op zijn rug en liep met haar door de tunnel heen, terwijl een collega er met haar fiets achteraan kwam. Net toen het water goed daalde, schoot een slang los. Dit zorgde voor enige hilariteit want twee brandweermannen konden maar net ontkomen aan de straal water. Na het vervangen van de slang was de tunnel snel leeggepompt. (foto en stills: DNP.NU)

20140803-water-Hensbroek

20140803 water tunnel 1

20140803 water tunnel 2

Pin It
Bekeken: 1420x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/