Koedijk, 05 augustus 2014. Een 51-jarige man uit Schoorl is ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Kanaaldijk. Rond 15.30 uur reed hij over de Kanaaldijk vanuit Alkmaar richting Koedijk toen hij, vermoedelijk bij een uitwijkmanoeuvre, ter hoogte van huisnummer 46 de berm raakte en de macht over het stuur verloor. De auto schoot het kanaal in en verdween helemaal onder water. Verschillende omstanders en politieagenten gingen het water in om het slachtoffer te helpen. Twee duikers van de Brandweer Heerhugowaard Duikploeg hebben de bestuurder uit de auto gehaald. Op de kant hebben hulpverleners hem kunnen reanimeren, ondanks dat de auto zo'n 20 minuten onder water was geweest. Daarna is de man met spoed is overgebracht naar het ziekenhuis.

Bij de berging van de auto is één van de duikers in de problemen geraakt en komen te overlijden. Wat er precies gebeurde is lastiger te achterhalen want collega's verloren contact met hem. Vermoedelijk is de duiker bij de auto vast komen te zitten, maar er wordt ook gespeculeerd over onwelwording. Collega's hebben hem na ongeveer tien minuten boven water kunnen halen. Reanimatie door de bemanning van de traumaheli mocht helaas niet meer baten. 

De 51-jarige man uit Schoorl ligt volgens het NHD op de intensive care vanwege zijn ernstige toestand. Of hij naast de gevolgen van verdrinking verder nog lichamelijk letsel heeft, is niet bekend. De politie pleegt onderzoek naar hoe de bestuurder precies te water is geraakt. De Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) onderzoekt het tragische overlijden van de brandweerman. (foto's DNP.NU/Douwe de Vries)

20140804 verdronken brandweerman 1

20140804 verdronken brandweerman 2

 

Pin It
Bekeken: 2598x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/