Alkmaar, 13 augustus 2014. Wethouder arbeidsmarktbeleid Konijn (D66) heeft dinsdag een samenwerkingsovereenkomst met vereniging PrO-Werk ondertekend om de samenwerking met de scholen voor praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs te bekrachtigen. Voor de groep jongeren die vanwege een handicap te kampen hebben met functiebeperkingen is het vaak niet mogelijk om zonder ondersteuning op de arbeidsmarkt actief te zijn. PrO-Werk vergroot in de regio de aansluiting van kwetsbare leerlingen op de arbeidsmarkt door subsidiegeld in te zetten op stage-werkplekken, branchecursussen en een Leerwerkbedrijf.

Vanaf de aankomende subsidieperiode is de gemeente Alkmaar verantwoordelijk voor de subsidieaanvraag voor leerlingen van scholen voor praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs in de regio, vanwege aangepaste Europese regelgeving. Het subsidiebudget voor de eerste twee jaar (2014-2016) bedraagt voor de regio Noord-Holland Noord in totaal 2.281.000 euro. Dertig procent hiervan is bestemd voor de scholen voor praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs.

De samenwerking tussen de scholen en de gemeenten is een volgende stap naar een integraal arbeidsmarktbeleid in de regio Noord-Holland Noord. De regio werkt, onder voorzitterschap van de centrumgemeente Alkmaar, met de regionale partners gezamenlijk aan een arbeidsmarkt waaraan mensen zoveel mogelijk en duurzaam meedoen, niet kijkend naar beperkingen maar naar mogelijkheden.

De nieuwe subsidieperiode van het Europees Sociaal Fonds (ESF) loopt van 2014 t/m 2020. Het ESF is door de EU opgericht om werkgelegenheid te ondersteunen, mensen aan beter werk te helpen en te zorgen voor eerlijkere arbeidskansen voor alle EU-burgers. In Nederland richt ESF zich op het bevorderen van het vergroten van mogelijkheden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Naast het ROC Kop van Noord-Holland, Horizon College en Clusius College lid van vereniging PrO-Werk. Zijn de volgende scholen door PrO-Werk vertegenwoordigd:

Regiuscollege , Schagen
De Pijler, Den Helder
Focus, Heerhugowaard
De Viaan, Alkmaar
Praktijkschool Westfriesland, Hoorn, Stede Broec
De Spinaker, Alkmaar, Hoorn, Den Helder, Heerhugowaard
Linie College, Den Helder
De Alk, Alkmaar
De Stormvogel, Hoorn

Pin It
Bekeken: 1205x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/