Alkmaar, 14 augustus 2014. Stichting Uit organiseert in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen een discussieavond voor politici en inwoners van Alkmaar, Schermer en Graft De Rijp over cultuur en economie. Deze vindt plaats op woensdag 17 september in TAQA Theater de Vest. Na de zomer verschijnt een Culturele Stemwijzer die kiezers helpt bij de keuze voor de meest cultuurvriendelijke politieke partij. Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen wordt op 11 november een politieke debatavond georganiseerd.

Cultuur, kunst en erfgoed dragen in grote mate bij aan de aantrekkelijkheid, het imago, de welvaart en de sociale verbondenheid van de binnenstad en de directe omgeving, en er liggen veel mogelijkheden voor een aantrekkelijk aanbod. De gemeente Alkmaar heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd en heeft daarbij harde keuzes gemaakt. Spraakmakende projecten als Yxie zijn afgelast ten behoeve van investeringen in de al aanwezige basisinfrastructuur en ruimte voor nieuwe initiatieven met het karakter van broedplaatsen.

Er ontstaat met de gemeentefusie een mooie combinatie van stad en land. Over de verbindende én de economische waarde van cultuur wordt op woensdagavond 17 september in De Vest van een levendige discussieavond georganiseerd onder leiding van Margriet Brandsma. Hoofdspreker van de avond is Roel Mostert, directeur Holland Inc. Hij richt zich  op het aantrekken van buitenlandse toeristen, -bedrijven en -investeringen uit de omringende landen. Roel Mostert zal een prikkelend betoog houden over cultuur en (stads) economie, dat gevolgd wordt door een paneldiscussie in combinatie met discussie met de zaal. In het panel nemen onder andere Walter Ligthart (zakelijk leider Nationale Toneel), Lotte Sluyzer, (directeur bibliotheek Zuid-Kennemerland) en Patrick Nijman (directeur/eigenaar NMTrix) zitting.

Woensdag 17 september 20.00 uur in het TAQA Theater de Vest (ontvangst vanaf 19.30). Toegang gratis. Aanmelden voor deze discussieavond voor 14 september bij Evelyne de Rijk, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pin It
Bekeken: 1342x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/