Alkmaar, 15 augustus. De Alkmaarse fractie van de VVD heeft vrijdagmiddag de hoofdpunten van het verkiezingsprogramma voor aankomende lokale verkiezingen bekendgemaakt. Het eerste punt van dat verkiezingsprogramma geeft een inkijk in de visie van de VVD richting de nieuwe gemeente Alkmaar die na de gemeentelijke fusie van januari 2015 ontstaat. Schermer en Graft-de Rijp voegen zich dan bij Alkmaar waardoor een gemeente ontstaat van 106.000 inwoners. En daarmee komt Alkmaar op een ander politiek speelveld terecht, een andere divisie volgens de VVD. En op dat speelveld is in de ogen van de liberalen geen ruimte voor de huidige, acht jaar zittende burgemeester Piet Bruinooge als burgemeester van het nieuwe Alkmaar.

Op directe vragen over het huidige functioneren van de burgervader wordt niet echt ingegaan, wel wordt duidelijk gemaakt dat dit geen motie van wantrouwen is. Her en der doorvragen levert nog wel op dat de VVD het gebrek van een landelijk netwerk één van de zorgpunten bij Bruinooge vindt. De wens van de VVD betekent overigens niet dat Bruinooge straks geen burgemeester van Alkmaar zal zijn, het betekent alleen dat hij zich kandidaat stelt, hij niet op de steun van de VVD hoeft te rekenen.

 

Pin It
Bekeken: 2014x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/