Alkmaar, 16 augustus 2014. Wethouder monumentenzorg en archeologie, Anjo van de Ven (OPA), plaatste donderdag 14 augustus de naamsteen van het Huys van Aagje. Het Huys van Aagje is voor iedereen die nieuwsgierig is naar het Alkmaarse verleden. Op Open Monumentendag, zaterdag 13 september, gaat het Huys van Aagje voor het eerst open. Dan staat de 'tijdmachine' in de Grote Kerk.

Het Huys van Aagje is een demontabel gebouwtje dat een aantal keer per jaar ergens in Alkmaar zal staan. Het geeft met beeld, verhaal en activiteit informatie over het wonen, leven en werken in het Alkmaar van toen. Wethouder Van de Ven: “Het Huys van Aagje brengt op een laagdrempelige èn prikkelende wijze erfgoed dichter bij de bewoners en bezoekers van onze historische stad. Iedereen die op een leuke manier meer over het Alkmaarse erfgoed wil weten is er welkom. En het huis voor nieuwsgierige aagjes pakt meteen groots en uniek uit met de eerste activiteit: een tijdreis in een tijdmachine!”

De Open Monumentendag is op zaterdag 13 september en staat bol van de activiteiten. Deze zijn terug te vinden in een dik gratis magazine met een plattegrond en een jeugdpagina. Die dag zijn verschillende vervoermiddelen beschikbaar. Zo pendelt de Monumentenschuijt tussen de monumenten en er zijn prijzen te winnen met diverse acties. Ook rijdt er een oldtimerbus naar de monumenten in Schermer en Graft-de Rijp. Het magazine is verkrijgbaar vanaf maandag 18 augustus via onder andere VVV, Bibliotheken, De Vest, Stedelijk Museum Alkmaar, Regionaal Archief, het Stadskantoor en het Stadhuis. 

Vanaf maandag start de onlineboeking van tickets voor monumenten die alleen op afspraak zijn te bezoeken. De tickets zijn vanaf 25 augustus ook aan de kassa te bemachtigen via de website van De Vest. Meer informatie over de Monumentendag in Alkmaar -hier-

Pin It
Bekeken: 1072x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/