Alkmaar, 16 augustus 2014. Wethouder Anjo van de Ven heeft donderdag een informatiepaneel onthuld aan de Gedempte Nieuwesloot. Het paneel vertelt over de geschiedenis van de straat en het Hofplein en hangt aan het Hof van Sonoy, aan de zijde van het Hofplein. De gemeente heeft al eerder borden neergezet op de Paardenmarkt en het Doelenveld.

De Nieuwesloot werd gedempt in 1863 maar heeft zijn oorsprong in de 14de eeuw, toen het werd gegraven als afwatering van het Doelenveld. Deze situatie verklaart waarom het Huis van Achten de ingang in de Lombardsteeg heeft en het oude Hof van Bergen de ingang in de Doelenstraat. Het Hof van Sonoy was bereikbaar via een bruggetje. De demping ontwikkelde de straat tot een levendig geheel van wonen, winkels, veemarkt en de jaarlijkse kermis.

Wethouder Anjo Van de Ven is verheugd dat de rijke historie van Alkmaar weer een stukje is ontsloten voor een breed publiek: “Door de historie zichtbaar te maken leeft het verhaal van die plek weer op. Zo wordt ook de verbinding tussen verleden en heden op een speelse wijze zichtbaar”.

Het Hof van Sonoy is eigendom van woningstichting Van Alckmaer, die haar medewerking verleende aan dit initiatief van de gemeente. Op de foto: wethouder Anjo van de Ven en Edith de Jong van Van Alckmaer onthullen het informatiepaneel (foto: Nikki Natzijl).

20140816 bord sonoy

Pin It
Bekeken: 2383x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/