Alkmaar, 17 augustus 2014. AZ heeft zondag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen verloren van Ajax. De regerend landskampioen was in het AFAS Stadion met 1-3 te sterk voor de Alkmaarders. De ploeg van Marco van Basten opende gretig, maar dat was van korte duur. Na een kwartier spelen kon Klaassen alleen op Esteban af lopen en de bezoekers op voorsprong zetten: 0-1. De wedstrijd werd matter, totdat Tankovic een vrije trap van Berghuis verlengde. De bal ging net naast, waardoor de Alkmaarse formatie met een minimale achterstand de kleedkamer opzocht.
Na rust begon AZ wederom sterk. Na een goede aanval via Hupperts, Tankovic en Henriksen, schoof Berghuis de bal na 50 minuten goed langs Cillessen: 1-1. De wedstrijd werd aantrekkelijker en dat leverde wat meer spektakel op. Ondanks het goede spel van AZ, kwamen de Amsterdammers opnieuw op voorsprong. Schöne hield de bal binnen, dribbelde naar binnen en schoot raak in de verre hoek. Vervolgens trof Ajax nog paal en lat, voordat de eindstand werd bepaald op 1-3. El Ghazi schoot in Ajax in de 90e minuut naar een veilige marge.