Alkmaar, 18 augustus 2014. Sport is voor iedereen, dus ook voor mensen met een beperking. Sportservice Noord-Holland besteedt hier in september extra aandacht aan. Deze maand is uitgeroepen tot de ‘Maand van het Aangepast Sporten’. Aan het begin van het nieuwe sportseizoen kunnen (potentiële) sporters kennismaken met de vele verschillende mogelijkheden, want het is gebleken dat mensen met een beperking nog niet altijd de weg weten te vinden naar een geschikte sportvereniging.

Op 23 augustus kan men gratis deelnemen aan de Giganten Sport en Speldag bij SV Koedijk. Zaterdag 6 september en 4 oktober kunnen mensen met een visuele beperking kennis maken met begeleid hardlopen tijdens een clinic ‘Running Blind’, maar ook degenen die interesse hebben in geven van loopbegeleiding.

Tijdens de Sport Fair van 7 september in Castricum is ruim aandacht voor aangepast sporten middels demonstraties en de regiomedewerker aangepast sporten is aanwezig om vragen te antwoorden. Zondag 14 september opent Victorie Plaza Bowlen en Kegelen, in samenwerking met Sportservice N-H, haar deuren van 16.00 tot 18.00 uur voor een vrijblijvende kennismaking met ‘maatjesbowlen’. Men kan zich daarna meteen aanmelden voor de structurele uren. 

Diverse verenigingen geven open trainingen in september. Zo is er elke woensdag g-hockey in Alkmaar, g-voetbal in Heiloo of extra begeleid sporten bij de Heerhugowaardse atletiekvereniging Hera. Reumapatiëntenvereniging Alkmaar opent tijdens de zwem- en volleybalactiviteiten op vrijdag haar deuren. In Castricum is een les ‘wandelen op maat’ te volgen, maar ook een training rolstoeltennis, rolstoelschermen, g-honkbal of medisch fit.

Kijk op de website Aangepast Sporten voor meer informatie, het complete overzicht van activiteiten en voor aanmelding voor de digitale nieuwsbrief of Wegwijzer Aangepast Sporten. Via de site is ook een persoonlijk sportadvies krijgen. Verenigingen die activiteiten gepland hebben of willen opzetten kunnen hier ook contactgegevens vinden van de regiomedewerker.

Pin It
Bekeken: 982x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/