Alkmaar, 23 augustus 2014. De daling van het aantal WW-uitkeringen is in juli  gestagneerd boven het Noordzeekanaal. Dat is in lijn met de verwachtingen. Eind juni lopen doorgaans veel tijdelijke arbeidscontracten af en in de zomermaanden worden minder nieuwe contracten aangeboden. Uitzondering is de arbeidsmarktregio Noord-Holland Noord. Hier werden in juli minder WW-uitkeringen verstrekt dan in juni (-0,3%) . Landelijk is er een stijging van 1,5%.

Ook Zuid-Kennemerland (+0,3%) en Zaanstreek-Waterland (+0,1%) liggen onder het landelijk gemiddelde. Daarnaast is de trend ook gunstig vergeleken met juli 2013. Toen vond er nog een stijging van 3% plaats in de drie regio's bij elkaar. In zes gemeenten is de stand van het aantal WW-uitkeringen inmiddels lager dan een jaar geleden. Het betreft hier een bescheiden daling in vooral de kleinere gemeenten. Deze daling gaat tegen de algemene tendens in. Landelijk ligt het aantal WW-uitkeringen nog bijna 11% hoger dan in juli 2013.

De daling in de bouwnijverheid zet ook deze maand door in de drie arbeidsmarktregio’s. Waar landelijk het aantal met 2,0% steeg laat deze sector in Noord-Holland Noord (-1,7%), Zuid-Kennemerland (-3,2%) en Zaanstreek-Waterland (-4,5%) nog steeds een daling zien. De verwachting is dat de bouw zich het komende jaar gunstig blijft ontwikkelen.

De onderwijssector vertoonde de grootste toename van het aantal WW-uitkeringen. Doorgaans herstelt dit in het met het nieuwe schooljaar. Ook binnen de overheid is het aantal WW-uitkeringen sterk gegroeid. Hier is echter wel sprake van een aanhoudende trend, die te maken heeft met de bezuinigingen binnen de (regionale) overheid.

Pin It
Bekeken: 941x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/